Lotgenotenbijeenkomst maandag 21 oktober
Als gevolg van hersenletsel krijgen getroffenen en hun naasten te maken met verlies. Op wat er nog kan, in relaties, vriendschappen, toekomstbeeld, persoonlijkheid en op werk. Dat zorgt voor een moeilijk en vaak complex rouwproces. Rouw bij niet-aangeboren hersenletsel verschilt van rouw bij overlijden. Bij niet-aangeboren hersenletsel gaat het over chronisch verlies: verlies dat zich steeds opnieuw in het leven aandient. Het wordt dan ook wel levend verlies genoemd. Rouw bij levend verlies is een normale reactie, maar wordt vaak niet herkend door de omgeving. Het levende verlies treft niet alleen de persoon die getroffen is door NAH. Ook de mantelzorger krijgt te maken met dit levend verlies.
Tijdens de lotgenotenbijeenkomst van het NAH netwerk Wijk bij Duurstede op 21 oktober staat Levend Verlies centraal. Peter Vrancken, neuropsycholoog, gaat deze avond in op de facetten van levend verlies. Wat is rouwen eigenlijk? En hoe zit het met rouwen bij levend verlies? Onmacht, verdriet, boosheid, ongeloof, frustratieā¦ het hoort er allemaal bij. Hoe gaan we hiermee om? Na de introductie splitsen we op in een lotgenoten- en een mantelzorggroep om na te praten.
Als u getroffen bent door NAH en/of mantelzorger bent nodigen we u van harte uit om deel te nemen aan deze bijeenkomst. Deelname is gratis.
Datum/Tijd: Maandag 21 oktober 2024, 19.00 ā 20.30 uur. Inloop vanaf 18.45 uur
Locatie: E&E Gasthuis ( zalen Stichting Binding),Gansfortstraat 4, Wijk bij Duurstede
Aanmelden liever wel, maar hoeft niet:mantelzorg@stichting-binding.nl of telefoon 0343-473070